Karisik Dolma

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

12 adet dolmalik biber

2 adet patlican

2 adet domates

8-10 adet sogan

350 gr. pirinç

1 kahve fincani üzüm

1 kahve fincani fistik

2 çorba kasigi seker

Yarim paket tarçin

Yarim paket yenibahar

1 demet nane

2 bardak Ayçiçek,yagi

Yeteri kadar tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Soganlari ince kiyip, bir bardak ayçiçek yagi ile öldürün. Pirinci ilâve edip, karistirarak 2 dakika daha kavurun. Ayri bir kap içerisinde kavurdugunuz fistiklari, yikanmis üzümü, sekeri ve tuzu katin. 2 bardak su ilave ederek suyu çekinceye kadar 10 dakika pisirin. Tarçini ve yenibahari ve naneyi de katin. Dolma içi ilininca biberleri ve içleri bosaltilmis, tuzda biraklimis patlicanlari doldurun. 2 bardak daha su ve ayçiçek yagi katarak önce hizli, 2 dakika sonra kisik ateste 30 dakika pisirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers