Kestane Pilavli Hindi

Mutfak: Bilinmiyor

Süre: 90dk

MALZEMELER

1 adet hindi

2 kasik tereyag

2 kasik salça

tuz, karabiber

Pilavi için:

2 bardak pirinç

250 gr. kestane

2 kasik yag

4 bardak su

YAPILIŞ TARİFİ

Hindi iyice temizlenir. Üzerine karabiber, salça ve yag karistirilip iyice sürülür. Firin tepsisine konularak 6-7 saat kadar hafif isida kizartilir. Kizaran hindi servis tabagina alinir etrafina pilav konulur pilavin üstüne de kestaneler konularak servis yapilir.

Kestaneli pilavin yapilisi: Kestaneler dagitilmadan haslanir. Kabuklari soyulup ikiye kesilir. 2 bardak pirinç, 4 bardak su ve iki kasik yag ile pilav hazirlanir. Pilav suyunu çekince dogranmis kestaneler pilavin üstüne dökülerek beraberce demlendirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers