Balli Kayisi Köpügü

Mutfak: Türk

Süre: 10dk

MALZEMELER

100 gr kuru kayisi

300 ml sicak su

2 yemek kasigi bal

300 gr yogurt

YAPILIŞ TARİFİ

Kayisilari sicak su dolu kabin içinde en az 4 saat veya mümkünse geceden islatin. Kayisilari ve suyu bir tencereye aktarin. Bali ekleyip üzerine kapatip 20 dakika, kayisilar yumusayincaya dek, pisirin. Tencereyi atesten alip tamamen sogumaya birakin. Kayisilari pisme suyu ve yogurtla birlikte blender'da karistirin. Blender yerine kayisilari süzgeçten geçirip, önce pisme suyu sonra da yogurudu katip karistirabilirsiniz.

Yumurta beyazlarini iyice çirpin. Metal bir kasikla 1 yemek kasigi yumurta beyazim püreye ekleyip karistirin. Köpügü ayakli bardaklara koyup servis yapana dek buzdolabinda tutun. Bisküvilerle servis yapin.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers