Bas Etli Pilav

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk

MALZEMELER

2 bardak pirinç
1 koyun basi
1 sogan 1 havuç
2 yemek kasigi tereyagi

YAPILIŞ TARİFİ :

Koyun basini temizleyip yikayin. Dogranmis havuç, dörde bölünmüs sogan ve üzerini örtecek kadar suyla atese koyun. Biraz tuz atin. Kaynamaya baslarken köpügünü alin. Kisik ateste etler yumusayana dek pisirin. 4 bardak bas suyunu ve tereyagini bir tencereye koyun. Ayikladiginiz basin etlerini içine atin. Kaynayinca ayiklayip yikadiginiz pirinci salin; tuz ve biber koyun. Suyunu çekinceye dek kisik ateste pisirin. 30 dk demlendirin. Pilavi servis tabagina bosaltin. Üzerine derisi çikarilip dogranmis dili ve beyni yerlestirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers