Mutfak: Türk
Süre: 25dk
MALZEMELER
2 su bardagi pirinç
3 kasik tereyagi
1 adet kesmeseker
Tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Pirinç 1-2 saat önceden islatilir. Bu sürenin sonunda yag tencerede hafifçe kizdirilir. Seker, tuz atilir. Yikanmis pirinç ilave edilir. Tahta bir kasikla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pisirilir. Demlenmesi için üzerine kalin bir kagit havlu konulup tencerenin kapagi kapatilir. Diger taraftan 2 yemek kasigi tereyagi sehriyelerle beraber sürekli çevrilerek sehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edilecegi zaman bir kaliba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir sekil almasi saglanir ve kitir kitir olmus sehriyeler pilavin üzerine yayilarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder