Tel Sehriyeli Pilav

Mutfak: Türk
Süre: 25dk

MALZEMELER

2 su bardagi pirinç
3 kasik tereyagi
1 adet kesmeseker
Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Pirinç 1-2 saat önceden islatilir. Bu sürenin sonunda yag tencerede hafifçe kizdirilir. Seker, tuz atilir. Yikanmis pirinç ilave edilir. Tahta bir kasikla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pisirilir. Demlenmesi için üzerine kalin bir kagit havlu konulup tencerenin kapagi kapatilir. Diger taraftan 2 yemek kasigi tereyagi sehriyelerle beraber sürekli çevrilerek sehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir. Pilav servis edilecegi zaman bir kaliba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir sekil almasi saglanir ve kitir kitir olmus sehriyeler pilavin üzerine yayilarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers