Enginarlı dipsos

8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika

Malzeme listesi:

6-8 adet konserve enginar
2 diş sarmısak
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri (Rendelenmiş parmesan peyniri de kullanılabilir.)
3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Ayrıca:

1 paket kraker, grisini (Cips ya da kızarmış kepekli ekmek de kullanılabilir.)

Enginarlı dipsos Tarifi:

Enginarların suyu süzülüp konserve kavonozundan çıkarılır. Tavla zarı formunda doğranıp derin bir kaba aktarıldıktan sonra çatalla ezilerek püre haline getirilir. Üzerine mayonez eklenip kaşar peynir, dövülmüş sarmısak, tuz, karabiber ve kırmızı biber serpildikten sonra tekrar karıştırılır. (Bu işlemler istenirse mutfak robotunda da yapılabilir.) Hazırlanan karışım 20-25 santim çapındaki cam bir kaba bastırılarak yerleştirilir. Sos, 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Sıcakken kraker, cips ya da kızarmış ekmek eşliğinde servise sunulur.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers