8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
Malzeme listesi:
6-8 adet konserve enginar
2 diş sarmısak
1/2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri (Rendelenmiş parmesan peyniri de kullanılabilir.)
3 tepeleme yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Ayrıca:
1 paket kraker, grisini (Cips ya da kızarmış kepekli ekmek de kullanılabilir.)
Enginarlı dipsos Tarifi:
Enginarların suyu süzülüp konserve kavonozundan çıkarılır. Tavla zarı formunda doğranıp derin bir kaba aktarıldıktan sonra çatalla ezilerek püre haline getirilir. Üzerine mayonez eklenip kaşar peynir, dövülmüş sarmısak, tuz, karabiber ve kırmızı biber serpildikten sonra tekrar karıştırılır. (Bu işlemler istenirse mutfak robotunda da yapılabilir.) Hazırlanan karışım 20-25 santim çapındaki cam bir kaba bastırılarak yerleştirilir. Sos, 5 dakika önceden 175 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında 15 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Sıcakken kraker, cips ya da kızarmış ekmek eşliğinde servise sunulur.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder