Mercimekli mantı yemeği

8 kişilik
Hazırlama süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 35 dakika

Malzeme listesi

Hamuru için:

2 adet yumurta
2 su bardağı un

İç malzemesi:

200 gr orta yağlı dana kıyma,
1 çay kaşığı tuz, karabiber

Sosu için;

1 su bardağı yeşil mercimek
25-50 gr bitkisel margarin
2 adet yeşil sivri biber
2 adet orta boy domates
2 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet limonun suyu

Mercimekli mantı yemeği Tarifi:

Kıyma, tuz ve karabiber derin bir kapta yoğrulup bir kenarda bekletilir. Hamurun yapılması için; un, yumurta ve tuz başka bir kapta üzerine çok az su eklenerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğrulur. Hamurdan eşit büyüklükte 2 beze yapılıp bu bezeler oklava yardımıyla yarım santimetre kalınlığında açılır. Yufkalar 3x3 santimetrelik kareler halinde kesilip bu karelerin ortalarına fındık büyüklüğünde kıymalı harç koyularak bohça gibi kapatılır. Bütün hamurlara aynı işlem uygulanıp un serpiştirilmiş tepside biriktirilir. Diğer taraftan, mercimek yıkanıp süzüldükten sonra, bir tencereye aktarılıp üzerine 6 su bardağı su ilave edilerek 20 dakika kadar haşlanır. Ocaktan alınıp bir kenarda bekletilir. Margarin orta boy bir tencerede eritilip incecik halkalar halinde dilimlenmiş sivri biber ve kabukları soyulup küp küp doğranmış domatesler eklenip 2-3 dakika kadar kavrulur. Tuz ve karabiber serpiştirilip mercimek de suyuyla birlikte üzerine aktarılır. Su kaynamaya başlayınca mantılar da eklenir. Çorba 10-12 dakika kadar pişirilip sıcakken limon suyu ve nane de katılarak karıştırıldıktan sonra ocaktan alınır. Eğer suyu az gelirse üzerine et suyu ilave edilebilir. Çorbanın kıvamının biraz katı olmasına dikkat edilmeli.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers