Enginarli Karides Salatasi

Mutfak: Fransiz
Süre: 60 dk

MALZEMELER

4 adet enginar

Içi için:

-4 adet haslanmis yumurta
-200 gr. karides
-3 çorba kasigi sirke
-5 adet salata yapragi
-1 kutu krem peynir

YAPILIŞ TARİFİ

Enginarlarin dis kabuklarini soyun. Ters çevirip içlerindeki mor renkli yapraklari ve tüyleri temizleyin. Yapraklarin bir bölümünü süsleme için ayirin. Enginarlari yarim limonla ovun. Tuzlu kaynar suda yarim saat haslayin. Karidesleri sirkeli suda haslayip, kabuklarini soyun. Sosu için krem peynir, kisnis, ince kiyilm haslanmis yumurta ve ince kiyilmis salata yapraklarini karistirin. Karidesleri haslanmis enginarlarin içine dizin. Üzerine hazirladiginiz sosu gezdirin. Ince kiyilmis dereotu ve enginar yapraklariyla süsleyerek servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers