Fırında ayva kebabı

Malzemeler (4 kişilik): 

2 ayva, ortadan ikiye bölünmüş, ortası ayıklanmış;
4 tatlı kaşığı kahverengi şeker;
1 çorba kaşığı tereyağ, eritilmiş;
ceviz reçeli;
iri çekilmiş ceviz içi;
1 kurabiye ya da iki kepekli bisküvi;
kaymaklı dondurma.

Yapılışı:

Fırınınızı önceden 180 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı mutfak káğıdı serin ve ayvaların yuvarlak kısımları tepsiye gelecek şekilde yerleştirin. Bir fırçayla eritilmiş tereyağını ayvaların kesilmiş yüzeyine bolca sürün. Sonra, şekerleri ayvaların yüzeyine kaşıkla serpin. Tepsiyi fırına koyun ve bir saat süreyle pişirin.

Servis için büyükçe bir tabağın bir kenarına ayvayı yerleştirin. Ayvanın çukur yerine bir çay kaşığı kadar çekilmiş ceviz koyun. Tabağın yanlarına birkaç reçel cevizi yerleştirin. Bir çay kaşığı kadar bisküvi kırıntısını tabağa koyun, üzerine bir top iyi kalite kaymaklı veya vanilyalı dondurma oturtun. Birlikte servis edin. Ceviz reçeli bulamazsanız, bunsuz servis edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers