Havuçlu Pasta

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER

1 kilo havuç

1 bardak seker

1 bardak su

1 paket pötibör bisküvi

1 çay bardagi dövülmüs ceviz

1 paket vanilya

1 paket kakaolu puding

50 gr margarin

YAPILIŞ TARİFİ

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Seker ve su ilave içine ederek orta ateste suyunu çekene kadar pisirin. Ocaktan alarak margarin koyup sicakligiyla eritip iyice karistirin. Bisküvileri kirarak içine koyun, üzerine ceviz ve vanilya ilave edin. Çukur bir kaseye bastirip, buzdolabina koyun en az 4 saat bekleterek dolaptan alin ve servis tabagina çikarin. Kakaolu pudingi arzuya göre su veya sütle yaparak, biraz sogutup tatlinin üzerine dökün. Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapana kadar dolapta bekletin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers