Kremalı-sakızlı muhallebi narsuyu gülsuyu karsambaç

Malzemeler:

4 su bardağı süt;
bir su bardağı Tikveşli krema;
1.5 su bardağı toz şeker;
5 çorba kaşığı pirinç unu;
1/2 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı sakızı;
iki su bardağı nar suyu;
1/4 su bardağı gülsuyu;
taze çilek (minik küpler halinde doğranmış).

Yapılışı:

Önce karsambaçı hazırlayın. Nar suyuyla gülsuyunu metal olmayan bir kapta karıştırıp bir gün öncesinden buzluğa koyun ve buza dönüşmesini sağlayın. Muhallebiyi yapmak için bir tencereye şekeri, pirinç ununu, damla sakızını, sütü ve kremayı koyun ve çırpma teliyle karıştırarak orta ateşte koyuca bir kıvam alıp üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirin. Dilerseniz en sonunda bir çorba kaşığı tereyağı da ekleyip çırpma teli ya da elektrikli çırpıcıyla birkaç dakika ateşten uzakta çırpın.

Küçük Türk kahvesi fincanlarına ya da resimde gördüğünüz tür modern kaplara ağzına kadar doldurmamaya dikkat ederek paylaştırın. Soğumaya bırakın. Soğuyunca üzerlerine küçük küpler halinde doğranmış taze çilek (veya sözünü ettiğim diğer mevsim meyvelerini) koyun. Bir çorba kaşığının ucuyla sıyırıp kar haline getirdiğiniz narsuyu-gülsuyu buzundan da alabildiği kadar çileklerin üzerine tepeleme yığın ve hemen servis edin.

(Not: İlk uygulamanızı hazır paket muhallebiyle yapmak isteyebilirsiniz. Bu durumda, paketin üzerindeki tarifte yer alan süt miktarının dörtte birini krema ile değiştirmelisiniz.)

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers