Kış Salatası

Mutfak: Türk
Süre: 20 dk

MALZEMELER

-4 Çorba Kasigi Mayonez
-1/2 kg Yerelmasi
-1 Limon
-2 Havuç
-1 Kereviz
-3 Çorba Kasigi Zeytinyagi
-3-4 Dal Taze Sogan
-Tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Yerelmasini temizleyip küçük yumrulari oldugu gibi birakin, büyüklerini küçüklerle ayni boyuna kesin. Yarim limon suyu ilave edilmis suda bekletin. Taze sogani uzun uzun dograyin. Kereviz ve havuçlari ayri ayri rendeleyin. Kerevizi bir kaseye alip tuz, birkaç damla limon ve mayonez ekleyerek karistirin. Havuç rendesi, kerevizli karisimi ve yerelmalarini servis tabagina yerlestirin. Taze soganlarla salatayi süsleyin. Kalan limon suyu, tuz ve zeytinyagini küçük bir kasede karisririp salatanin üzerine gezdirerek dökün ve servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers