Köfteli Salata

Mutfak: Türk
Süre: 60dk

MALZEMELER

500 gr yagsiz kiyma.
4 iri mantar, dörde bölünmüs
2 yemek kasigi rendelenmis sogan
2 yemek kasigi domates salçasi
1/4 çaykasigi mercankösk
50 gr bayat ekmek içi
1 yumurta, çirpilmis
2 domates, sekize bölünmüs
1 küçük kivircik, dogranmis
1 yesil biber, halka dogranmis
1/2 salatalik, ince dilimlenmis
Ayçiçek yagi, firçayla sürmek için

MARINAT IÇIN:

3 yemek kasigi ayçiçek yagi
1 yemek kasigi limon suyu

YAPILIŞ TARİFİ

Marinat: Yagi, limon suyunu, sarimsagi bir kasede karistirin. Tuz ve biberle tatlandirin. Mantarlari ekleyip iyice karistirin ve en az 1 saat marine edin. Bu sirada izgarayi iyice isitin. Kiymayi, rendelenmis sogani, domates salçasini, baharatlari ve ekmek içini karistirin. Tuz ve biberle tatlandirin. Karisimi katilastirmak için bir yumurta ekleyin. Karisimi 16 porsiyona bölün ve herbirini yuvarlayip top top yapin. Yagi firçayla üzerlerine sürüp izgara teline yerlestirin.

Köfteleri izgarada 15-20 dak. pisirin, gerektikçe çevirip kahverengilesinceye kadar tutun. Kagit havlu ile kurulayip, fazla yagini aldiktan sonra, sogumasi için bir kenara kaldirin. Bir servis tabaginda kivircigi, salataligi ve yesil biberi yerlestirin. Delikli bir kasik kullanarak mantarlari marinatin içinden bir tabaga alin. Köfteleri, domatesleri ve mantarlari kürdanlara sira sira dizip salatanin yanina koyun ve servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers