Mutfak: Türk
Süre:
MALZEMELER
1 su bardagi yesil mercimek
2 adet orta boy bostan patlicani
2 adet havuç
5 adet taze sogan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1 adet orta boy sogan
1 çay bardagi mayonez
1/2 limonun suyu
Tuz
Kirmizi biber
1 kahve fincani zeytinyagi
1 dis sarimsak
YAPILIŞ TARİFİ
Mercimegi bir tasim kaynatip, süzün. Tekrar sicak su ekleyip, yumusayana kadar haslayin. Havuçlari rendeleyin sogani ince dograyin, maydanoz ve dereotunu ince kiyin. Malzemeyi mercimege karistirin. Sosu için, mayonez, limon suyu, zeytinyagi, dövülmüs sarmisak, tuz ve kirmizi biberi bir kapta karistirin. Sosu mercimege ilave edip karistirin. Patlicanlari ikiye bölün. Içlerini bosaltin, kararmamasi için hafifçe tuzlayin. Mercimek salatasini içine doldurup servis yapin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder