Malzeme (8 kişilik)
Yarım kg un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı portakal suyu
125 gr oda sıcaklığında margarin
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı tarçın
1 su bardağı meyve şekerlemesi
Yağlı kağıt
Meyve şekerlemeli kek tarifi:
Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bu arada 2 su bardağı tozşeker ve yumurtayı derin bir kapta çırpın. Ardından portakal suyunu ve yağı bir kaba alın. Mikserle çırpmaya devam edin. Kabartma tozu, un ve 1 çorba kaşığı tarçını da ekleyip iyice çırpın. Uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbına yağlı kağıt döşeyin. Önceden ısıtılmış fırına sürün. 10 dakika sonra sıcaklığı 150 dereceye düşürün. 1 su bardağı meyve şekerlemesini hamura dökün. Tahta kaşıkla hafifçe bastırıp, içine doğru itin. Kek kabarınca fırından alın. Ilık servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder