Malzemeler:
3 çay kaşığı tereyağı,
3 çay kaşığı krema,
1/2 çay kaşığı tuz,
çekilmiş karabiber,
1/2 çay kaşığı hindistancevizi rendesi ya da tozu,
1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış şekilde)
Patates sufle tarifi:
Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Patatesleri iyice yıkayın ve birkaç yerinden deldikten sonra yanmaz kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. Sıcak fırında 1 saat pişirin. (Patatesler yumuşasın.) Sonra patatesleri ikiye bölün, içlerini bir kaşıkla alın ve bir kaseye aktarın. Kalın kabuk tepside kalsın, 10-15 dakika daha kızarıncaya kadar pişirin. Patates içlerini blenderda püre haline getirin. Tereyağı, krema, tuz, karabiber, hindistancevizi ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Yumurta akını ayrı bir kapta mikserle çırpın, katılaşsın. Bir spatula ile patates karışımına ekleyin ve kabukların içine eşit miktarda doldurun. 10-15 dakika daha fırında pişirdikten sonra servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder