Malzemesi (5 kişilik):
5 parça milföy
2 parça tavuk göğüs eti
Sos için:
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Üzeri için:
2 adet yumurtanın sarısı
Defne yaprakları
Hazırlanışı:
Milföy hamurlarını çözülmeye bırakın. Tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup, 15 dakika haşlayın. Piştikten sonra tavuk etlerini didikleyin ve küp şeklinde doğrayın. Bu arada bir tencerede un ve margarini, 2 dakika kavurun. Üzerine sütü yavaş yavaş döküp, koyu bir kıvam oluncaya dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip, karıştırın. Küçük fırın kaplarını ters çevirip üstlerini yağlayın ve milföy hamurlarını yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra, kase şeklini alan milföy hamurlarını ters çevirip fırın kaplarını çıkarın. Milföy çanaklarının içine, tavuklu beşamal sosu pay edip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına sürüp, 5 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, çanakları servis tabağına aktarın. Defne yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder