Milföylü beşamelli tavuk

Malzemesi (5 kişilik):

5 parça milföy
2 parça tavuk göğüs eti

Sos için:

2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı margarin
2 su bardağı süt
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

Üzeri için:

2 adet yumurtanın sarısı
Defne yaprakları

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını çözülmeye bırakın. Tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup, 15 dakika haşlayın. Piştikten sonra tavuk etlerini didikleyin ve küp şeklinde doğrayın. Bu arada bir tencerede un ve margarini, 2 dakika kavurun. Üzerine sütü yavaş yavaş döküp, koyu bir kıvam oluncaya dek pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın. Didiklenmiş tavuk etlerini ekleyip, karıştırın. Küçük fırın kaplarını ters çevirip üstlerini yağlayın ve milföy hamurlarını yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, 190 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuttuktan sonra, kase şeklini alan milföy hamurlarını ters çevirip fırın kaplarını çıkarın. Milföy çanaklarının içine, tavuklu beşamal sosu pay edip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Tekrar fırına sürüp, 5 dakika kadar pişirin. Fırından çıkarıp, çanakları servis tabağına aktarın. Defne yapraklarıyla süsleyip, servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers