Prens Pastasi

Mutfak: Türk

Süre: 40-60dk

MALZEMELER

1,5 çay bardagi badem tozu

125 gram margarin (eritilmis)

4 adet yumurta (beyazini ayirin)

1,5 çay kasigi kabartma tozu

1,5 çay bardagi un

1,5 çay bardagi seker

1 çay bar-dagi çikolata (rendelenmis)

2 yemek kasigi kakao

2,5 yemek kasigi süt

Içi için:

2 poset krem santi

Yeteri kadar süt

Yeteri kadar kiyilmis çikola

Yeteri kadar antep fistigi

YAPILIŞ TARİFİ

Bir kapta eritilmis margarin, seker ve yumurta sarisi ile çirpin. Içerisine badem tozu, çikolata, un, kabartma tozu, kakao ve süt ilave edip karistirarak hamur yapin. Yumurta beyazini kar haline getirinceye kadar mikserde çirpin. Kar haline getirdiginiz yumurta beyazini yapmis oldugunuz hamura kasikla karistirin. Yaglanmis firin tepsisine bosaltin.170 derece firinda pisirip sogutun. Kenarlarindan 1,5-2 santim kadar birakip alt kisimlarini da kasikla çikartin. Firinda parçalari 10 dakika kurutun. Krem santiyi sütle çirparak pastanin orta kismina kat kat koyun. Bir santi, bir kurutulmus kek parçalari ve aralarina çikolata, fistik içi koyun Üzerine kakao serperek servise sunun ...

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers