Malzemeler:
300 gram aşurelik buğday,
2 kilogram somon,
2 litre su,
15 gram tuz,
15 gram kırmızı biber,
2 tane kıyılmış kuru soğan,
3 kaşık tereyağı.
Somonlu keşkek Tarifi:
Kemikli somon, tencereye konur ve üzeri kapanıncaya kadar su ile doldurulup hızlı ateşte ısıtılır. Tam kaynayacağı sırada ateşten alınıp, soğuk su ile yıkanarak ayrı bir tencereye konur. Üzerine su ilave edilip 1 saat pişirilir. Pişirme işlemi sonunda balık bir kenara alınıp suyu muhafaza edilir. Akşamdan ıslanmış buğday yıkandıktan sonra, orta ateşte pişirilir. Küçük bir tencereye iki kaşık yağ konup eritilir. Soğanlar ilave edilerek pembeleşinceye dek kızartılır. Kırmızıbiber eklenir ve buğdayın içine boşaltılıp, 2 saat pişirilir. Sonra somonlar kemikten ayrılıp, lif lif yapılarak, buğdayın içine atılır. Ağır ateşte hafif hafif kaynatılarak, tokmak ile hafif hafif vurulur ve macun haline getirilir. Tabağa konup üzerine sotelenmiş somon küpleri ve kızarmış tereyağı gezdirilip servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder