Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
1 adet pismeye hazir tavuk, yaklasik 2 kg.
1 dis sarimsak, bir tutam tuzla ezilmis
2 yemek kasigi dogranmis taze nane
1 yemek kasigi kimyon
2 çay kasigi seker
1 çay kasigi zencefil
1 çay kasigi tuz
1/2 çay kasigi toz aci kirmizi biber
1/2 çay kasigi zerdeçal
500 gr yogurt
Pilav, servis için
Taze nane, süslemek için
YAPILIŞ TARİFİ
Tavugu yikayip iyice kurulayin. Tavugu alacak büyüklükte bir kabin içine yerlestirin. Yogurdun 150 gr ini bir kenara ayirin. Kalan malzemenin tümünü bir kapta karistirin. Karisimi tavugun üstüne dökün ve en az 8 saat buzdolabinda marine edin. Zaman zaman Marinati kasikla tavugun üzerinde gezdirin. Ertesi gün firini 190 C'ye isitin. Tavugu bir güveç kabina koyup (Asçinin önerisine bakin) üstüne marinattan dökün. Güveci kapatip tavugu 1,5-2 saat firinda kizartin. (Tavuga bir sis veya çatal batirildiginda berrak bir su akmali) Kizartma süreci boyunca tavugun üzerine ara sira marinattan sürün. Tavugu güveç kabindan çikartip sicak tutun. Kabin
içindeki sulari bir tencereye dökün. Geri kalan yogurda da ekleyip hizlica çirpin. Eger pilav ile sunuyorsaniz, tavugu pilavin üstüne koyup, üzerine yogurt sosunu gezdirin. Naneyle süsleyip sunun.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder