Barbekü soslu tavuk gögsü

Malzemeler (4 kişilik):

1 çay bardağı acı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı acı hardal
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı ezilmiş sarımsak
1/2 çay kaşığı tatlı toz kırmızıbiber
4 adet hafif inceltilmiş tavuk göğüs

Yapılışı

Tavuk hariç tüm malzeme ufak bir tencereye konur, orta ateşte kaynatılıp ocaktan alınır ve bekletilir. Fırına dayanıklı bir kap yağlanıp içerisine tavuk göğüsleri yerleştirilir. Tavukların her iki tarafı da hazırlanan sos ile fırçalanır. Fırının ızgarasında ya da ocak üzerinde tava ızgarada 5’er dakika aralıklarla çevirerek ve her defasında sos ilave edilerek pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers