Buharda sebze

Malzemeler 

►2 adet kabak
►2 adet havuç
►20 adet taze fasulye
►15 adet mantar
►2 adet domates
►2 adet patates
►3 adet sivri biber
►2 adet soğan
►5 diş sarmısak
►1 kahve fincanı zeytinyağı
►Tuz, karabiber,toz fesleğen

Hazırlanışı

Mantar haricindeki tüm malzemeyi, küp küp doğrayın. Mantarları limonlu suda bekletin. Sarımsakları soyun. Sebzeleri tuz, karabiber ve fesleğenle karıştırın. Buharda pişireceğiniz tencere ya da sepete koyun. Bir tencerenin yarısına dek su doldurun. Kaynatın. Sebzeleri tencerenin içine yerleştirin. 5-6 dk.pişirin. Sebzeleri, tavada zeytinyağında 1 dakika sote edin. Sebzeleri bir kaseye alın. Karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers