Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı bulgur
Tuz, karabiber, kimyon
50 gr. pastırma
Tarifi:
Mercimeği bir taşım kaynatın, suyunu dökün. Soğanı kıyın, zeytinyağında soteleyin. Salçayı ve bulguru ekleyerek beş dakika daha soteleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edip, mercimeği de ekleyin. Baharatları da ekledikten sonra 10-15 dakika pişmeye bırakın. Küçük bir tavada bir çorba kaşığı zeytinyağında hafif sotelenmiş pastırma dilimlerini üzerine yerleştirerek servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder