Piliç paprika

Baharatlı ve acılı bir tarif olduğu için yanında sote sebzelerle veya sebze püreleriyle tavsiye ederim.

Malzemeler (6 kişilik):

6 adet çok ince dövülmüş tavuk göğsü
1 yemek kaşığı taze kekik
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
2 çay bardağı domates salçası
1 yemek kaşığı esmer şeker
1/2 çay bardağı hardal
1 yemek kaşığı biberiye
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz

Yapılışı

Tavuk göğüs hariç tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Tavuk göğüsler hazırlanan sosun içinde en az 2 saat, tercihen 1 gece bekletilir. Izgarada her iki yüzü de pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers