NOT:İsteğe bağlı olarak kemikli but yerine kemiksiz but veya minik tavuk bagetler de kullanılabilir. Karışımın içerisinde yoğurt olduğu için çok yüksek ateşte bir anda etin dışı yanıp içi çiğ kalabilir; bu yüzden kısık ateşte pişirmek gerekir.
Malzemeler (4 kişilik):
1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
2 iri diş ezilmiş sarımsak
4 adet kemikli tavuk budu
Yapılışı
Yoğurt, salça, sıvıyağ, karabiber ve sarımsak bir kapta güzelce karıştırılır. Tavuk butları karışıma konulup her tarafına sos bulaşması sağlanır. En az 2, tercihen 6-8 saat bu karışımın içerisinde bekletilir. Izgarada her iki tarafı da ateş çok yüksek olmayacak şekilde pişirilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder