Yogurtlu ızgara tavuk

NOT:İsteğe bağlı olarak kemikli but yerine kemiksiz but veya minik tavuk bagetler de kullanılabilir. Karışımın içerisinde yoğurt olduğu için çok yüksek ateşte bir anda etin dışı yanıp içi çiğ kalabilir; bu yüzden kısık ateşte pişirmek gerekir.

Malzemeler (4 kişilik):

1/2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
Karabiber
2 iri diş ezilmiş sarımsak
4 adet kemikli tavuk budu

Yapılışı

Yoğurt, salça, sıvıyağ, karabiber ve sarımsak bir kapta güzelce karıştırılır. Tavuk butları karışıma konulup her tarafına sos bulaşması sağlanır. En az 2, tercihen 6-8 saat bu karışımın içerisinde bekletilir. Izgarada her iki tarafı da ateş çok yüksek olmayacak şekilde pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers