Malzemeler:
2 adet ayva
3-4 adet karanfil
1 bardak şeker
1/2 kg tel kadayıf
200 gr tereyağı
Şerbet için
3 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI:
Ayvalar soyulduktan sonra zar şeklinde doğranır ve şekerle karanfil eklenerek hafif ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir. Kadayıflardan birer parça koparılarak içlerine ayvalı içten koyularak sarılır. Kadayıfların üzerine erimiş tereyağı döküldükten sonra 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan şeker, su ve limon suyu kaynatılır ve ılındıktan sonra fırından çıkan kadayıfların üzerine dökülür. Şerbetini çeken kadayıflar servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder