Ayvalı Kadayıf

Malzemeler:

2 adet ayva
3-4 adet karanfil
1 bardak şeker
1/2 kg tel kadayıf
200 gr tereyağı

Şerbet için
3 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu

YAPILIŞI:

Ayvalar soyulduktan sonra zar şeklinde doğranır ve şekerle karanfil eklenerek hafif ateşte ayvalar yumuşayana kadar pişirilir. Kadayıflardan birer parça koparılarak içlerine ayvalı içten koyularak sarılır. Kadayıfların üzerine erimiş tereyağı döküldükten sonra 170 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan şeker, su ve limon suyu kaynatılır ve ılındıktan sonra fırından çıkan kadayıfların üzerine dökülür. Şerbetini çeken kadayıflar servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers