MALZEMELER:
2 bardak kırmızı mercimek
1 bardak ince bulgur
2 demet taze soğan
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 adet limon
1 çay bardağı nar ekşisi
2 kaşık salça
1 adet soğan
1 çorba kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pul biber
1 demet maydanoz
1 adet kıvırcık salata
YAPILIŞI:
Mercimekler yıkandıktan sonra 4-5 bardak su ile hafif ateşte pişirilir. Mercimekler pişince tenceremiz ocaktan indirilir ve içine bulgur ilave edilerek kapağı kapatılır. Diğer yandan kuru soğan yemeklik olarak doğranır ve zeytinyağında salça ile birlikte kavrulur. Taze soğan ve maydanozlar ince kıyım doğranır ve kıvırcık salatalar hariç bütün malzeme karıştırılarak yoğrulur. İstenilen şekilde köfteler yapılarak kıvırcık salata eşliğinde servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder