Patlıcanlı çörek

Malzemeler:

4 adet patlıcan
1 kâse taze kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra ezilir ve taze kaşar rendesi ile karıştırılır. Diğer yandan yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu, yumurta ve aldığı kadar un karıştırılarak yoğrulur. Hamurdan bezeler koparılarak yufkalar açılır. Açılan yufkalar 4'e bölünerek ortalarına patlıcanlı içten koyulur ve sarılır. Çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı ve taze kaşar rendesi serpilerek 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Çöreklerimiz ılık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers