Malzemeler:
4 adet patlıcan
1 kâse taze kaşar peyniri
1 çay bardağı zeytinyağı
2 kaşık tereyağı
2 kaşık yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Patlıcanlar közlenip kabukları soyulduktan sonra ezilir ve taze kaşar rendesi ile karıştırılır. Diğer yandan yoğurt, sıvı yağ, tereyağı, kabartma tozu, yumurta ve aldığı kadar un karıştırılarak yoğrulur. Hamurdan bezeler koparılarak yufkalar açılır. Açılan yufkalar 4'e bölünerek ortalarına patlıcanlı içten koyulur ve sarılır. Çöreklerimizin üzerine yumurta sarısı ve taze kaşar rendesi serpilerek 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Çöreklerimiz ılık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder