MALZEMELER:
1 kg. taze bakla
1 çorba kaşığı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy soğan ya da 2 demet taze soğanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
1 çorba kaşığı kuru nane
1/2 limonun suyu
2 adet kesme şeker
1 çay kaşığı limon tuzu,
Tuz
YAPILIŞI:
Bir kaseye unu koyup üzerine su ekleyin ve baklaları ayıkladıkça kararmasınlar diye bu suyun içine koyun. Zeytinyağını tencereye alıp üzerine ince kıyılmış soğanları ve baklaları ilave edin. 10 dakika sote edip nane, limon suyu, kesme şeker ve tuz ekleyin. Baklaların üzerini örtecek kadar su koyun. Limon tuzunu biraz sıcak suda eritip baklaya ekleyin. 20 dakika harlı, 40 dakika da kısık ateşte pişirin. Dereotu ve sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder