Bademli piliç sarma

Malzemeler:

2 adet tavukgöğsü
5 adet domates
4 adet sarımsak
200 gr çiğ badem
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz-karabiber

Yapılışı:

Tavuklar hafifçe dövülüp bir tezgâha yayılır. Domateslerin 2 tanesi kabukları soyulup zar şeklinde doğranıp sarımsaklarla beraber sıvı yağda kavrulur. Diğer 3 domates rendelenir ve az sıvı yağda çevrilir. Kabukları soyulmuş çiğ bademler ilave edilir. Sarımsaklarla kavrulan domatesler bademlerle beraber tavukların içine koyularak rulo halinde sarılır. Rendelenen domatesler tavukların üstüne dökülerek 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Üstü kızarınca fırından çıkarılıp pilav veya püre ile servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers