Tonguç çöreği

 Malzemeler:

1 paket yaş maya
Yarım bardak ılık süt
1 adet kesme şeker
Yarım bardak süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım tatlı kaşığı tuz
300 gr iri dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 adet yumurtanın sarısı
Haşhaş tohumu veya susam

Yapılışı:

Yaş maya ılık süt ve şekerle iyice karıştırılır. Derin bir kaba ceviz hariç tüm malzemeler koyularak iyice yoğrulur. Sıcak bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakılır. Hamur 3 veya 4 parçaya ayrılarak merdane ile açılır. Açılan her bir hamura bir fırça yardımı ile önce sıvı yağ sürülür ardından ceviz serpilip rulo halinde katlanır. Yağlanmış bir fırın tepsisine daire şeklinde dizilirler. Hamurların en üst kısmına yumurta sarısı sürülüp haşhaş tohumu veya susam serpilerek önce 100 derecelik fırında 15 dakika bekletilir ardından 180 dereceye getirilip üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak veya ılık olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers