Çikolatalı milföy pasta

MALZEMELER:

6 adet hazır milföy hamuru
3 bardak süt
1 kaşık un
1 kaşık nişasta
1 bardak şeker
1 kaşık tereyağı
1 yumurta sarısı
2 kaşık kakao
1 paket bitter çikolata (150 gr)

YAPILIŞI:

Hazır milföy hamurları bir merdane yardımı ile inceltilir ve 170 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan süt, un, nişasta, şeker ve yumurta sarısı çırpılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirilir ve tereyağı eklenerek tekrar çırpılır. Servis tabağına bir adet milföy hamuru üzerine krema serilir. Bitter çikolatamız rendelenir ve her katımızın arasına serpilir. Hamur ve krema bitene kadar bu işlem devam eder. En üst kata krema sıvandıktan sonra kakao serpilerek 1 saat kadar buzdolabında bekletilir ve servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers