MALZEMELER:
1 kase kuru barbunya(200 gr)
3 adet soğan
4 adet tavuk but veya göğüs eti
1 çay kaşığı tarçın
1 kaşık tereyağı
Tane karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı yenibahar
YAPILIŞI:
Osmanlı mutfağından bir yemek olan kuru barbunyalı tavuk yahnimiz kuzu eti ile de pişirilebilir. Barbunyalar 1 gece öncesinden ıslatılarak ertesi gün bir taşım kaynatılır ve süzülür. Soğanlar 4'e bölünerek tereyağında tavuklarla beraber hafifçe sotelenir. Baharatlar ve barbunyalar tencereye ilave edilerek tenceremizin kapağı kapatılır. Çok hafif ateşte 1,5 saat kadar yemeğimiz pişirilir. Arzuya göre yanında püre ile servis edilebilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder