Malzemeler (4 Kişilik):
50 g tereyağı
200 g tütsülenmemiş bacon, doğranmış
3 adet pırasa, doğranmış
1,6 kilogramlık balkabağı, soyulmuş, temizlenmiş, ince dilimlenmiş
150 ml beyaz şarap
1,2 litre tavuk suyu
Tuz, karabiber
150 ml ekşi krema (150 ml kremanın içine 2-3 damla limon suyu damlatın)
1 tatlı kaşığı trüf yağı
Ekmek kruton,
Yapılışı:
Tereyağını kısık ateşte eritin. Bacon’ları ilave edin. Karıştırarak, bacon’lar saydamlaşıp iyice çıtırlaşana kadar 6-8 dakika kavurun. Pırasaları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Balkabaklarını ekleyip arada karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Şarabı malzemelerin üstüne dökün ve azalana kadar kaynatın. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynama noktasına getirin. Ateşi kısarak 20 dakika pişirin. Çorbayı bir patates ezici ile ezin. Ekşi krema ve trüf yağını karıştırın. Isıtılmış çorba kaselerinin içine çorbayı paylaştırın. Trüflü krema ve krutonla süsleyip servis edin.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
hiç böyle bir çorba görmedim klasik çorba tariflerinin çok uzagında denermiyim bilmiyorum