Malzemesi:
4 adet hindi göğüs eti
2 bardak bezelye
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz
Tarifi:
• Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.
• Hindiye karabiber ve tuz sürün.
• Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun.
• 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin.
• Göğüs kısmından ince dilimler kesin.
• Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin.
• Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın.
• Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.
• Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün.
• 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.
• Yemekçinin notu: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir.
0 yorum:
Yorum Gönder