Bezelyeli Hindi



Malzemesi:

4 adet hindi göğüs eti
2 bardak bezelye
2 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
Karabiber
Tuz

Tarifi:

• Bezelyeleri tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün.

• Hindiye karabiber ve tuz sürün.

• Tencereye koyup 3 bardak su ilave edip, fırına koyun.

• 1 saat pişirdikten sonra soğuması için bekletin.

• Göğüs kısmından ince dilimler kesin.

• Soğanları zar şeklinde doğrayıp margarinle pembeleştirin.

• Üstüne 1 yemek kaşığı un atıp 2-3 dakika karıştırın.

• Hindi suyundan ilave edip sosu 10 dakika kaynatın.

• Haşlanmış bezelyeleri de ilave ettikten sonra hindi dilimlerinin üzerine dökün.

• 10 dakika pişirip pilavın üstüne koyarak servis yapabilirsiniz.

• Yemekçinin notu: Hindi eti soğuyunca, parçalanmadan kesilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers