Zeytinyagli Kereviz Dolmasi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk

MALZEMELER

3 adet kereviz

2 adet havuç

100 gram kadar bezelye

1,5 limonun suyu

1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan

6 adet kesmeseker

Yeterince tuz

YAPILIŞ TARİFİ

Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye bölünür ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger taraftan temizlenmis yikanmis havuç tavla zari büyüklügünde küp küp kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan çikarilmis ve alti düz bir tencereye yerlestirilmis kerevizlerin içlerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin üzerine 1 kesmeseker konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi çirpilir ve kerevizlerin üzerine dökülür. Ayrica 1,5 çay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapagi hiç açilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers