BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler:

1 paket brokoli

1 su bardagı konserve bezelye

1 su bardagı konserve mısır

1 kahve fincanı zeytinyag

1 yemek kaşıgı un

1 tane sogan

1 su bardagı süt

1 yemek kaşıgı tereyag

Yapılışı:

Brokoli iyice yıkanıp 2 su bardagı suda 7 dakika haşlanır. Haşlanılan su kullanılmak üzere saklanır. Brokoliler süzgeçle sudan alınır ve küçük küçük doğranır. Kaynama suyuna atılır. Diger tarafta tencereye yag konulup doğranmış soğan sotelenir. Üstüne un ilave edilip kavurmaya devam edilir. İki bardak sıcak su konulup iyice karıştırılır. Kaynadıktan sonra brokoli suyuyla birlikte mısır ve bezelyede eklenir. Süt ilave edilip kaynayana kadar karıştırılır. Tereyag ve tuz konulup 10 dk. kaynatılıp servis yapılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers