Malzeme (4 kişilik):
1 su bardağı ceviz
500 gram kuşbaşı hindi eti
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yeteri kadar tuz ve karabiber
1 çay kaşığı köri
1 çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır özü yağı
1 çorba kaşığı soya sosu
Kırmızı biber, kekik
3 adet domates
Hazırlanışı:
Bir kaseye ceviz içlerini koyun. Üzerine çıkacak kadar su ekleyip 2 saat bekleyin. Süzüp kurumaya bırakın. Ayrı bir kaseye hindi etlerini koyun. Yumurta akı, mısır nişastası, tuz, karabiber, köri ve şekeri çırpıp, etleri 1 saat bu marinatta bekletin. Bu süre sonunda tavaya tereyağı ve mısırözü yağını koyun. Önce suyu süzülmüş cevizleri bu yağda kavurun. Kevgirle yağını süzdürerek bir tabağa alın. Ardından marinatlı hindi etlerini atın. Etler iyice pişip yumuşayana dek soteleyerek kavurun. İnmesine yakın soya sosunu, kırmızı toz biberi ve kekiği ilave edip ateşten alın. Domatesleri kalınca dilimleyip hafifçe kızartın. Hindi etlirinin yanında cevizle servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder