Enginarli Yuva Kebabi

Mutfak: Türk

Süre: 60dk

MALZEMELER

4 Enginar

1 Limon

1 Sogan

1 Domates

1 Çorba Kasigi Margarin

3 Çorba Kasigi Kiyma

1 Sivri Biber

1 Havuç

10 Arpacik Sogan

1 Su Bardagi Et Suyu

1/2 Çay Kasigi Köri

1 Su Bardagi Bezelye

4 Dal Dereotu

Tuz, Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ

Enginarlari temizleyip,limonla ovun.Limonlu suda haslayarak firin kabina alin. Kiyilmis sogani yagda pembelesinceye kadar kavurun. Kiymayi ilave ederek suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Kavrulmis kiymayi enginarlarin ortasina doldurarak
bir firin kabina alin. Üzerlerine domates ve biber dilimleri yerlestirin. Kabuklarini temizlediginiz arpacik soganlarini, küp seklinde kesilmis havuç ve bezelyeleri tepsiye yerlestirin. Tuz, karabiber ve köri serpin. Bir bardak et suyu dökerek firinda 15 dk pisirin. Üzerini dereotu ile süsleyip sicak olarak servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers