ISPANAK MÜCVERİ

Malzemeler:

1/2 kg ıspanak

1 adet küçük kuru soğan

1 demet taze soğan

1 demet maydanoz, nane, dereotu

1 tatlı kaşıgı kuru nane

2 yumurta

1 fincan haşlanmış pirinç

Yapılışı:

Ispanaklar ayıklanır, kökleri ayrlır, diğer kısımları az suylahaşlanır, süzülür, sıkılır, ince doğranır. İçine rendelenmiş kuru soğan, doğranmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, haşlanmış pirinç, yumurta un, tuz ilave edilir, karıştırılır. Yağlanmış teflon tavaya incecik döşenir. İki yüzüde kızartıldıktan sonra sıcak servis yapılır. Bu karışımdan tavanın büyüklüğüne göre iki veya daha fazla tabak mücver elde edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers