Malzemeler:
4 adet yeşil elma,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1/2 su bardağı esmer şeker,
1/2 çorba kaşığı un,
3/4 su bardağı su, 20 gr. tereyağı,
1/3 su bardağı kuru üzüm,
1 çorba kaşığı dolmalık üzüm,
1/2 çorba kaşığı (karışık) portakal ve limon rendesi
Karamelize elma tarifi:
Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Elmaları soyun ve saplarını çıkartın. Ortalarını silindir şeklinde oyun. Kuru üzüm, dolmalık üzüm ve rendelenmiş portakal ve limon kabuklarını karıştırın. Karışımı elmaların içine doldurun. Elmaları biraz derinliği olan bir cam fırın kabına yerleştirin. Unu, tarçını ve şekeri karıştırın ve elmaların üzerine serpin. Kabın içine 3/4 su bardağı su koyun. Her elmanın üzerine bir parça tereyağı yerleştirin. Üstü açık bir şekilde, yaklaşık 1 saat pişirin. (Elmalar yumuşak kalsın.) Pişerken, arada bir kabın içindeki suyu elmalarınızın üzerine dökün. Kremayla ya da vanilyalı dondurma ile servis yapın.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder