Mantar ve Kereviz Salatasi

Mutfak: Türk

Süre: 20dk

MALZEMELER

250 gr mantar, dilimlenmis

3 kereviz sapi, dilimlenmis

Sos:

150 gr yogurt

2 yemek kasigi zeytinyagi

2 yemek kasigi limon suyu

1 çay kasigi ince dogranmis taze tarhun

tuz ve karabiber

Süslemek için:

25 gr kabugu soyulmus badem

limon parçalari

birkaç dal taze tarhun veya

YAPILIŞ TARİFİ

Sosu hazirlayin: Yogurdu zeytinyagi ve limon suyuyla birlikte bir kaba koyun. Bir çatalla çirpin tarhun, tuz ve biberi ekleyin. Mantarlari ve kerevizleri sosa ekleyip iyice karistirin. Salatayi bir salata kasesine koyup bademleri serpistirin. Limon parçalari ve tarhun veya maydanoz dallariyla süsleyip servis yapin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers