Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kemer patlıcanı
½ demet semizotu
3 adet domates
1 demet taze soğan
1 kahve fincanı zeytinyagı
1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
½ demet maydonoz ve feslegen
1 çay bardagı izmir tulum peyniri
1 tatlı kaşıgı tuz
1 çay bardagı kızartma yagı
Yapılışı:
Patlıcanları alacalı soyun. Parmak kalınlıgında dograyın ve tuzlu suda 20 dk. bekletin. Kuruladıgınız patlıcanları parti parti kızartın. Yağlarını süzdügünüz pişen patlıcanları kağıt üstüne çıkartın. Taze soganları yıkayıp ayıklayın. İnce ince kıyıp tencereye koyun. Orta ateşte zeytinyagı ilavesi ile karıştırarak öldürün ve rendelenmiş domatesleri katın. Domatesler saldıkları suyu çeker gibi oluncaya kadar pişirdikten sonra ayıklanmış, yıkanmış, kıyılmış semizotlarını ekleyin. 1-2 dk. karıştırın ve öldürün. Bulguru katın ve iyice kızıncaya kadar kavurun. Tencereye tuzu, patlıcanları ve 2 bardak kaynar suyu koyun. Birkaç taşım kaynadıktan sonra ocagın altını kısın. Kapağı kapalı pişirin. Bulgur suyunu çektiğinde kırmızı pulbiberi, ince kıyılmış maydanoz veya feslegeni, rendelenmiş tulum peynirini ilave edip karıştırın, pişirmeyin durudurun. Pilavı servis kabına aktardıktan sonra sıcak sıcak servise hazırdır.
afiyet olsun...
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder