Kestaneli yerelmalı tavuk

Malzemeler:

1 adet tavuk
25-30 adet kestane
10-15 adet yerelması
2 adet soğan
2 kaşık yoğurt
1 kaşık salça
2 kaşık tereyağı
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Tavuğumuz 4 bardak su ile orta ateşte pişirilir. Yerelmaları soğulduktan sonra tencereye ilave edilir. Kestaneler ayrı bir tencerede haşlanarak kabukları soyulur. Pişen tavuğumuz bir fırın kabına yerleştirilir. Soğanlar piyazlık olarak doğranır, kestaneler, pişmiş olan yerelmaları ve soğanlar tereyağı ile birlikte yanmaz bir tavada çevrilerek tavuğumuzun etrafına dizilir. Diğer yandan yoğurt ve salça karıştırılarak tavuğun üzerine sürülür. 200 derecelik fırında 30 dakika kadar kızartılarak sıcak olarak servis edilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers