Yufkada meyve tatlısı

Malzemeler:

2 adet yufka
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 adet elma
2 adet muz
1 adet portakal
1 kâse dondurulmuş vişne veya frambuaz
1 adet armut
1 bardak şeker
100 gr tereyağı
1 kaşık tarçın

Yapılışı:

Yufkalar 15x15 ebatlarında kesilerek küçük kek kaplarına yağlanarak yerleştirilir ve 180 derecelik fırında 10 dakika kadar kızarana kadar tutulur. Daha sonra kâse şeklini alan yufkalar soğumaya bırakılır. Yanmaz bir tavada doğranmış olan meyveler tereyağı ve şeker ile karamelize edilir. Yufka kâselere koyulan meyveler arzu edilirse dondurma ile de servis edilebilir. Frambuazlar bir miktar şeker ile robottan geçirilerek sos yapılır ve tatlımızın üzerine gezdirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers