Malzemeler:
5 adet yufka
3 yumurta
1 bardak yoğurt
3 adet kereviz
1 adet soğan
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
Yumurtalardan bir tanesinin sarısı ayrılarak diğerleri yoğurt ve sıvı yağın yarısı ile çırpılarak yufkaların aralarına sürmek üzere bekletilir. Kerevizler iri rendeden geçirilerek yemeklik olarak doğranmış olan soğanlarla beraber kavrulur. İnce kıyılmış maydanozlar, tuz ve baharatlar eklenerek iç malzememiz hazır hale gel ir. Yağlanmış fırın tepsisine aralarına yoğurtl u harcı sürülerek 3 kat yufka döşenir. Kerevizli iç yayıldıktan sonra 2 kat daha yufkamız döşenir ve üst kısma yumurta sarısı sürülerek 180 derecelik fırında 40-50 dakika kadar pişirilir. llık olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder