Malzemeler:
1/2 kg kavurma
3 kaşık tereyağı
3 adet soğan
1 çorba kaşığı karabiber
Tuz
2 bardak et suyu
2 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Kavurmamız ince kıyım kesilir. Soğanlar piyazlık olarak doğranır. Tereyağın yarısında soğanlar kavrulur. Didilen etler ilave edilerek kavurma işlemi devam eder. Et suyundan 1 bardak kavrulan etlere eklenir. Etler suyunu çekince ocaktan indirilir. Karabiber ve tuz eklenir. Yufkalar ortadan ikiye kesilerek aralarına tereyağı eklenmiş et suyu dökülür. Yufkalar bitince soğanlarla kavrulmuş olan et serilerek yufka kalın bir rulo halinde sarılır. At nalı şekli verilerek tepsiye yerleştirilir. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürülerek 180 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Dilimlenerek sıcak olarak servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder