Malzemeler:
4 bardak tavuk suyu
3 kaşık un
2 kaşık tereyağı
1 bardak sarı mercimek
1 çorba kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kimyon
4-5 kaşık krema
2 adet pırasa
1 adet soğan
Tuz
Yapılışı:
Mercimeğimiz yıkandıktan sonra 2 bardak su ve soğanımız ile yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğan içinden alındıktan sonra süzgeçten geçirilerek pütürsüz bir hale getirilir. Tereyağı eritildikten sonra unumuz hafifçe kavrulur. Süzülen mercimeğimiz ve tavuk suyumuz ilave edilerek çorbamız kaynatılır. Yaklaşık 10 dakika kadar sonra baharatlar ve ince kıyılmış pırasalar eklenir ve ocaktan indirilir. Arzuya göre krema ilavesi ile servis edilir.
- Home
- SAGLIK VE BESLENME
- Kilo verdiren diyetler
- Manken diyeti
- Yaz diyeti
- Mutluluk veren besinler
- Bunlar kadınlara iyi geliyor
- Çig gıdalar neden saglıklıdır?
- Yiyerek güzelleşin
- Hangi hastalığa hangi yiyecek?
- Hangi yaşta hangi sporu yapmalı
- İşte saglıklı yaşam
- Uyku şeklinden kişilik analizi
- Hangi mevsimde, hangi sebze-meyveleri yemeliyiz?
- BİTKİLERİN DÜNYASI
- GÜZELLİK VE BAKIM
- PÜF NOKTALARI
- YÖRESEL YEMEKLER
0 yorum:
Yorum Gönder