Balkabağı çorbası, Trüf yağı ile

Malzemeler (4 Kişilik):

50 g tereyağı
200 g tütsülenmemiş bacon, doğranmış
3 adet pırasa, doğranmış
1,6 kilogramlık balkabağı, soyulmuş, temizlenmiş, ince dilimlenmiş
150 ml beyaz şarap
1,2 litre tavuk suyu
Tuz, karabiber
150 ml ekşi krema (150 ml kremanın içine 2-3 damla limon suyu damlatın)
1 tatlı kaşığı trüf yağı
Ekmek kruton,


Yapılışı:

Tereyağını kısık ateşte eritin. Bacon’ları ilave edin. Karıştırarak, bacon’lar saydamlaşıp iyice çıtırlaşana kadar 6-8 dakika kavurun. Pırasaları ekleyip yumuşayana kadar soteleyin. Balkabaklarını ekleyip arada karıştırarak kısık ateşte 10 dakika pişirin. Şarabı malzemelerin üstüne dökün ve azalana kadar kaynatın. Tavuk suyu, tuz ve karabiberi ekleyerek kaynama noktasına getirin. Ateşi kısarak 20 dakika pişirin. Çorbayı bir patates ezici ile ezin. Ekşi krema ve trüf yağını karıştırın. Isıtılmış çorba kaselerinin içine çorbayı paylaştırın. Trüflü krema ve krutonla süsleyip servis edin.

1 yorum:

  • meryem bingöl says:
    7 Ocak 2013 12:01

    hiç böyle bir çorba görmedim klasik çorba tariflerinin çok uzagında denermiyim bilmiyorum

Yorum Gönder

Followers