Kadınbudu köfte

MALZEMELER:

500 gr yağsız dana kıyma
1 çay bardağı pirinç
1 yumurta
1 soğan
Tuz, karabiber.

KIZARTMAK İÇİN 

Galeta unu
3 adet yumurta
Sıvı yağ


YAPILIŞI:

Pirinç haşlanır ve süzülür. Yemeklik doğranan soğan az yağda kavrulur. Kıymanın yarısı ilave edilerek orta derecede pişirilir. Yağı süzülerek yayvan kaba aktarılır. İçine yumurta, pirinç, tuz, biberi ayarlanıp çiğ olarak kalan 250 gr kıyma da konulduktan sonra yoğurulur. Yarım saat dinlendirdikten sonra hazırlanan köfteler una ve yumurtaya bulanıp iyice kızdırılan sıva yağda kızartılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Followers